De zomermaanden heb ik gebruikt om langs te gaan bij een aantal van mijn tuinontwerpen. Projecten die het afgelopen jaar zijn opgeleverd in o.a. Breda, Oegstgeest en Valkenburg.

IMG_7533

 

Het was heerlijk om te zien hoe blij de eigenaren zijn met het tuinontwerp en hun nieuwe tuin. Zij hebben dankzij het groeizame voorjaar en de warme zomer al veel kunnen genieten van hun tuin.

Ook de planten bleken veel profijt gehad te hebben van het weer en waren in sommige gevallen echt explosief gegroeid! Natuurlijk heb je in een nieuwe tuin ook altijd hard groeiend onkruid, zolang de borders nog blote aarde vertonen. Goed bijhouden vanaf het begin, dan valt het reuze mee hoeveel werk het wieden is.

IMG_8562

Behalve dat het er mooi uitziet als je border mooi dichtgroeit is het ook bijzonder praktisch, want dus veel minder last van onkruid. En dat betekent weer minder werk aan je tuin en dus meer tijd over om te genieten. Dus: tuingeluk.

 

 

Ik wil dat een tuin er eigenlijk het hele jaar rond aantrekkelijk uitziet. Om te beginnen is dus de structuur  in je tuin belangrijk voor de kale, koude perioden in het jaar. Dat je oog toch naar je tuin getrokken wordt ondanks het ontbreken van een groene omlijsting. Teveel steen maakt ongezellig en voelt niet prettig. Dus moet de verhouding tussen bestrating en groenvakken ook kloppen om tuingeluk te ervaren.

IMG_8518

 

Ik kies beplanting die iets toevoegt aan het ontwerp: lang bloeiend, bloesem in het voorjaar en dan vruchten/bessen in de herfst, een oranje/rode herfstkleur, een mooi wintersilhouet zijn dingen waar ik op let bij mijn plantkeuze. Ook dit draagt bij aan het voelen van tuingeluk.

 

Natuurlijk worden jouw wensen als klant erin gekend, die vormen het uitgangspunt en de basis van wat ik creëer, want jij moet ertegenaan kijken en er blij van worden. Het gaat om jouw tuingeluk!

IMG_8586

De eigenaren van deze tuinen zijn in ieder geval heel blij met hoe hun tuinen geworden zijn en kijken uit naar de komende jaren, waarin hun tuinen nog aantrekkelijker worden, want een tuin is na een paar jaar pas echt op zijn mooist.

Tuingeluk